Serat jieunan

Prosés persiapan
Dua sumber utama rayon nyaéta minyak bumi sareng sumber biologis.Serat regenerasi nyaéta rayon anu dijieun tina sumber biologis.Prosés nyieun mucilage dimimitian ku ékstraksi alfa-selulosa murni (ogé katelah pulp) tina bahan selulosa atah.Bubur ieu lajeng diolah ku soda kaustik jeung karbon disulfida pikeun ngahasilkeun natrium xanthate selulosa warna oranyeu, nu lajeng leyur dina leyuran natrium hidroksida éncér.Mandi koagulasi diwangun ku asam sulfat, natrium sulfat, sareng séng sulfat, sareng mucilage disaring, dipanaskeun (nempatkeun dina suhu anu ditangtukeun sakitar 18 dugi ka 30 jam pikeun ngirangan ésterifikasi selulosa xanthate), defoamed, teras baseuh. dipintal.Dina mandi koagulasi, natrium selulosa xanthate terurai sareng asam sulfat, ngarah kana regenerasi selulosa, présipitasi, sareng nyiptakeun serat selulosa.

Klasifikasi Sutra euyeub, benang kasar, benang bulu, sutra jieunan non-glazed

Kaunggulan
Kalawan kualitas hidrofilik (11% Uap mulang), viscose rayon mangrupakeun sedeng pikeun lawon tugas beurat kalawan biasa mun kakuatan alus sarta lalawanan abrasion.Kalayan perawatan anu leres, serat ieu tiasa dibersihkeun garing sareng dikumbah dina cai tanpa listrik statik atanapi pilling, sareng éta henteu mahal.

Kakurangan
Élastisitas sareng daya tahan rayon goréng, éta nyusut sacara signifikan saatos dikumbah, sareng éta ogé rentan ka kapang sareng kapang.Rayon kaleungitan 30% dugi ka 50% tina kakuatanna nalika baseuh, janten kedah ati-ati nalika ngumbah.Saatos drying, kakuatan dibalikeun (ningkat viscose rayon - modulus baseuh tinggi (HWM) serat viscose, euweuh masalah sapertos).

Mangpaat
Aplikasi ahir pikeun rayon aya dina widang pakean, upholsteri, sareng industri.Conto di antarana tops awéwé, kaos, baju jero, jas, lawon gantung, farmasi, nonwoven, sareng barang kabersihan.

Beda rayon
Sutra jieunan ngabogaan Sheen caang, tékstur rada kasar jeung teuas, kitu ogé rarasaan baseuh jeung tiis.Lamun geus crinkled na uncrinkled ku leungeun, éta tumuwuh deui wrinkles.Nalika éta datar, éta nahan garis.Lamun tungtung létah geus moistened sarta dipaké pikeun narik kaluar lawon, sutra jieunan straightens gampang jeung megatkeun.Nalika garing atanapi baseuh, élastisitasna béda.Lamun dua lembar sutra digosok babarengan, aranjeunna bisa nyieun sora has.Sutra kawanoh ogé salaku "sutra," sarta lamun geus clenched lajeng dileupaskeun, wrinkles jadi kirang noticeable.Produk sutra ogé gaduh élastisitas garing sareng baseuh.


waktos pos: Apr-24-2023